Klatrehytta på Stovegolvet er i gang

Arbeidet med nye turisthytta på Stovegolvet er i gang! Bildet er frå dugnaden i 2020. Me gler oss til den vert ferdig!

Nå er byggingen av nye turisthytten på Stovegolvet på Stord i gang.

Det var Stord-Fitjar Turlag som tok initiativ til å få reist en turlagshytte på det populære turmålet Stovegolvet, en liten times gåtur fra parkeringsplassen på Heio. Hytten var tidligere eid av Stord tinde- og klatreklubb. Nå totalrenoverer Turlaget bygget; alt utenom selve hyttebygget skal fornyes.

– Nå starter vi med betong- og stålarbeidet. I går hadde vi 60 hiv med helikopter hit, så vi er godt i gang, sier hytte- og rutesjef i Bergen og Hordaland Turlag, Johnny Bjørge. – Det blir 23 sengeplasser her, oppholdsrom, kjøkken, gang, bod, solcelledrevet el-anlegg og utedass.

Bjørge håper hytten kan stå ferdig allerede 1. september, men det har vært noen konflikter tilknyttet transportløyver, og det er mulig åpningsfesten derfor må la vente på seg litt.

Skrevet av Frank Breistein 18. april 2021