Turlaget på Vidda

Frå Stord gjekk: Kathrin Isdal, Inga H. Lunde, Siv Kvalsvik, Gerda M. Øen, Wenke Åse, Hege Myklebust, Magne Sakseid, Marit Cruickhanks, Gro Tyse Fredriksen, Ellen Vestbøstad, Torill Føyen, Eli Grastveit, Ann Sissel Johnsen, Lise Røksund og Jarle Jæger. Elin Pedersen, Ellen Hansen og Dagrun Gunnarson frå Bergen. Fra Drammensdistriktet: Line Wam Johannesen og Inger-Toril Ødegaard. Turleiarar: Svein A. Birkeland og Arne Haugland. Foto: Svein A.Birkeland

I forrige veka hadde Stord-Fitjar Turlag ein omlag 75 km lang rundtur på Hardangervidda.                             18 damer og 4 menn, derav 2 turleiarar starta på Dyranut søndag 23.juli

Turen denne dagen gjekk til den sjølvbetjente Kjeldebu, som forøvrig hadde ein svært hyggeleg dansk hyttevakt. På ei slik hytte må deltakarane sjølv stå for matlaging, oppvask og reingjering. Men etter dette var det berre velstand med betjente hytter med god mat og drikke, og ikkje minst mulighet for ei god dusj etter ein lang tur med tung sekk. Desse hyttene var den no oppgraderte Krækja, den private Heinseter, deretter Rauhelleren og til slutt nok ei privatdreven, Stigstuv, som vart heidra som "Beste hytte" på 90-talet. Turen vart avslutta der det heile starta 5 dagar før, med avskjedsmiddag på Dyranut, før deltakarane reiste kvar for seg, dei fleste til Stord, tre til Bergen og to austetter.
Og vêret desse dagane, jo akkurat som i Sunnhordlandbassenget; mest grått, fuktig, nokre minutter haggel, men og nokre få timer med sol. Likevel, det var lite klaging på vêret, det kan ein som ein veit ikkje gjera noko med, og når ein har gode tørkerom på hyttene, startar ein med nesten tørre klede kvar dag ...
TEKST: Svein A.Birkeland
Deltakerne på vei over brua rett etter avgang frå Kjeldebu
Deltakerne på vei over brua rett etter avgang frå Kjeldebu Foto: Svein A.Birkeland